foto Paardenparadijs2

Bij ons in het paarden paradijs hebben we paardrijlessen waarbij we ook leren omgaan met paarden.

Onze werkwijze is een paardvriendelijke en natuurlijke manier. Natuurlijk paardrijden houdt in dat je meegaat in de beweging van je paard. We houden rekening met het natuurlijke gedrag en de lichaamstaal van het paard.

foto Paardenparadijs2
Iedereen leert eerst netjes en goed zitten, zodat je het paard en jezelf niet in de weg zit (de basis). Balans en ritme zijn belangrijke thema’s. Dit maakt het rijden zo aangenaam mogelijk voor mens en dier. Om dit eigen te maken wordt er zowel met, als zonder zadel gereden.
Vanzelfsprekend leer je ook hoe je de paarden moet verzorgen en optomen. Verder leer je als ruiter hoe je in balans en ontspannen kunt zitten. Je ontwikkelt een mooie houding, waardoor het rijden voor jou en het paard steeds fijner wordt.

foto Paardenparadijs2
Om een connectie te krijgen beginnen we de les vaak met een aantal grondwerk oefeningen. Met deze oefeningen zul je al snel ervaren hoe sensitief een paard is en hoe weinig er nodig is om een paard duidelijk te maken wat je van hem of haar wilt.

Klik hier voor een impressie van onze lessen

Heb je interesse voor je kind (kinderen) mail ons dan op anoesjkaloohuis@hotmail.com. Wij zullen kijken hoe we jullie of jou kind gelukkig kunnen maken bij de paarden.